pühapäev, 7. jaanuar 2018

Sander - Käisin jõeköstril külas!

Täpselt nädal möödas ja võtsin ette järjekordse rattasõidu (sedapuhku ka jaanuari viimane rattasõit). Ilm oli ööga veidi talvisemaks muutunud, aga päike vähemalt paistis ja oli selline mõnus sõit, kuigi vahepeal pidi tuulega rammu katsuma. Plaan oli siis Taebla kanti minna ning vesipapp ära vaadelda (Haapsalust kõige lühem tee ja ''alati olemas'' liik). Lootsin ka vöötkakule, keda vaadeldi sealkandis eelmise aasta detsembris, aga ei näinud. Võibolla oleks veel variant olnud ca 1-2km edasi sõita, aga seatsin suuna tagasi läbi Kirimäe.

Alustasin Haapsalust veidi peale kümmet hommikul ja 30min pärast oli esimeseks uueks liigiks salk sabatihaseid, vahetult ennem Taeblat. Seejärel oligi juba vesipapp ja ka talvikesed. Taebla-Kirimäe-Võnnu tee oli suhteliselt liigivaene (hiireviu ainult). Sealt kulgesin edasi Espre peale ja lõpuks tagasi Uuemõisas. Esprest sain ka aasta esimesed rähnid, algul suurkirju ja hiljem üllatas mind musträhn. Musträhn oli algul vilksamisi üks must lind, keda pidasin musträstaks (ei näinud kogu suurust), siis vaatasin, et liiga suur (vares äkki?) aga lõpuks õnnestus tervikult teda vaid hetke puunotil vaadelda. Linnas tagasi seljataga 30+ km ning veel oli jaksu ka Haapsalu roostiku äärde piiluda, et ehk tuleb veel midagi. Ja läkski õnneks 3 uut liiki (käblik, naerukajakas, rooruik) + päevale pani ilusa punkti hele-urvalind ca 40se urvalindude salgas.

Kokku 10 uut liiki (kogulist 41), kilomeetreid tuli 35,2km ja vaatlustunde peaaegu neli tundi (3h55min). Mis ''kaalulangetamisse'' puutub siis 1126kcal läks seekord kaduma :)


Vesipapp (Cinclus cinclus)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar